Sinds 1991 verkopen wij autobanden in diverse merken, maten en soorten. Ook voor uw aanhangwagen/paardentrailer en caravan kunt u bij ons terecht.

Banden vormen het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Bekijk daarom uw banden eens wat beter. Want op stilstaan langs de snelweg met een lekke band zit natuurlijk niemand te wachten

Kom voor specialistisch advies langs bij uw VACO-gecertificeerde bandenspecialist; Molenschot Banden.

Profieldiepte

Op nieuwe banden zit 7 tot 8 mm profiel. Zijn uw banden al wat ouder laat, ze dan (kosteloos) door ons opmeten.

U krijgt dan van ons een eerlijk en deskundig advies of het verantwoord is om met uw huidige banden verder te rijden.

de wettelijke minimale profieldiepte voor een autoband is 1,6 mm. Toch raden wij u om bij een profieldiepte van 2 mm uw banden te laten vervangen. Zeker bij een nat wegdek is de profieldiepte van uw banden van invloed op de lengte van de remweg. Hoe meer profiel, hoe korter de remweg en veiligheid gaat boven alles!

Bandenspanning

Een te lage bandenspanning zorgt voor een slecht wegcontact. Met de juiste spanning bespaart u brandstof en verlengt u de levensduur van de banden. Dit bespaart ook een stukje geld en milieu. Laat uw banden daarom regelmatig op spanning zetten.

TIP 1

Alleen twee seconde afstand houden is niet voldoende als u minder dan 2 mm profiel op uw banden heeft. Veilig op weg. Kijk op www.vaco.nl.

TIP 2

Door te lage bandenspanning wordt de remweg van uw auto langer en vermindert de grip op het wegdek, vooral bij natte weersomstandigheden. Zo neemt de kans op ongelukken aanzienlijk toe.

EEN VEILIGE REIS BEGINT BIJ UW VACO-BANDENSPECIALIST, MOLENSCHOT BANDEN.

Balanceren

Een hinderlijke trilling op uw stuur of over de gehele auto? Laat uw wielen balanceren. Wij doen dit met moderne apparatuur. Ook dit spaart uw banden en zorgt voor een beter wegcontact.

Uitlijnen

De wielen van een auto moeten zo gunstig mogelijk over het wegdek rollen om (te snelle) slijtage te voorkomen en een goede rijstabiliteit te verkrijgen. Laat uw auto daarom tijdig uitlijnen. Dit komt de levensduur van uw banden ten goede.

Opslag en wisselen

Molenschot Banden kan uw gedemonteerde winterbanden in de zomer opslaan. Uiteraard bewaren wij ook uw (zomer)banden in de periode dat uw winterbanden op uw auto gemonteerd zijn. De opslag gebeurd veilig, gepaard en geregistreerd door middel van een stickersysteem. Tevens zijn alle opgeslagen banden verzekerd.

All Season/All Weather band

Voor diegenen die het wisselen van zomer- naar winterbanden en weer terug maar niets vinden is er een alternatief: de all season of all weather band. Dit is een autoband die de goede eigenschappen van de zomer- en winterband combineert. Als u deze band echter als winterband wilt gebruiken of als u met deze banden gaat rijden in de landen waar winterbanden verplicht zijn, let u dan wel op dat de band is voorzien van het sneeuwvlokjes symbool.

Wij kunnen ook deze banden voor u leveren. Vraag ernaar bij onze medewerkers.

Kies voor veiligheid, kies voor winterbanden!

bandenwissel-weken

Een temperatuur rondom het vriespunt in de herfst en de winter is heel normaal. Al onder +7oC zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden. Ook bij  koude en natte wegen bieden zij meer grip en een kortere remweg.

Winterbanden zijn tegenwoordig ingeburgerd in Nederland. Daarom is het bij de banden servicebedrijven erg druk in het najaar en de winter. Maak dus vroeg een afspraak om uw winterbanden te laten monteren. Zo voorkomt u wachttijden en wisselt u op tijd.

Winterbandenplicht
In een aantal Europese landen zijn winterbanden (en sneeuwkettingen) verplicht. Een compleet overzicht per Europees land vindt u op www.debandenwisselweken.nl. Daarnaast vindt u hier alle ins en outs over winterbanden.

Wij staan voor u klaar!
Maak snel een afspraak en wij helpen u veilig op weg!

Overigens zijn wij ook de leverancier van uw sneeuwkettingen.